Δελτίο Τύπου: Απρίλιος - Ιούνιος 2018 - "Ένα Μουσείο γεμάτο Άνοιξη"

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΒΑΣΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΝ. ΓΑΡΤΑΓΑΝΗ

ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΣΕΦΕΡΗ 1 -20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΤΗΛ: 27410/71690 & 25352,    FAX:27410/71690

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ANOIXI ANOIXI2

Το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου, Β. Πετρόπουλου – Παν. Γαρταγάνη, οργανώνει για την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου 2018, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:

«Ένα Μουσείο γεμάτο Άνοιξη!»

Μαζί με τους μαθητές, αναζητούμε στις συλλογές του Μουσείου τα κρυμμένα στις φορεσιές και τα κοσμήματα ανοιξιάτικα «μυστικά σύμβολα» και τα αποκωδικοποιούμε με βάση τα έθιμα και τις δοξασίες της παραδοσιακής ζωής των δύο περασμένων αιώνων.

Μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό γνωρίζουμε έργα τέχνης που προβάλλουν ή εμπνέονται από την ανοιξιάτικη φύση, συζητούμε για τη σημασία της διατήρησης της φυσικής ισορροπίας και για το πώς μπορούμε εμείς να συμβάλλουμε σε αυτό.

Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος, κατασκευάζουμε μια πολύχρωμη χειροτεχνία για να κρατήσουμε την ανοιξιάτικη διάθεσή μας!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου  απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Δευτέρας, ώρες: 9:00 έως 12:30, στο χώρο του Μουσείου.

Οικονομική συμμετοχή: 2 Ευρώ ανά άτομο.

Κατεβάστε εδώ ολόκληρο έγγραφο.


Εκτύπωση   Email