Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2016-17: "Ένα παράθυρο στη γη με πετραδάκια της θάλασσας"

Το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου Β. Πετρόπουλου – Παν. Γαρταγάνη οργανώνει για την περίοδο Οκτωβρίου 2016 – Ιουνίου 2017, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:

«Ένα παράθυρο στη γη με πετραδάκια της θάλασσας»

   Το πρόγραμμα αφορά την νεοελληνική παραδοσιακή τεχνική βοτσαλωτής διακόσμησης, που αντλεί τις ρίζες της από την αρχαία τέχνη του ψηφιδωτού. Βότσαλα της θάλασσας στόλισαν κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα με ποικίλα διακοσμητικά και συμβολικά θέματα τις αυλές του ελλαδικού χώρου, της λεκάνης της Μεσογείου, των ακτών της Αδριατικής και της Μ. Ασίας και αναδείχτηκαν σε εξαιρετικά δείγματα της λαϊκής χειροτεχνίας. Η τεχνική επιβιώνει έως σήμερα σε περιοχές του νησιωτικού χώρου.

   Οι μαθητές θα γνωρίσουν την καταγωγή των βοτσάλων, την αρχαία τέχνη διακόσμησης με ψηφίδες και τη νεοελληνική τεχνική κατασκευής βοτσαλωτής διακόσμησης, δημιουργώντας το δικό τους βοτσαλωτό.

   Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Δευτέρας, ώρες: 9:00 έως 12:15 π.μ., στο χώρο του Μουσείου. Οικονομική συμμετοχή: 2 Ευρώ ανά άτομο.

   Για τη συμμετοχή σχολικών τμημάτων απαιτείται προσυνεννόηση στο τηλ. 27410 25352, από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 8:30 – 14:00.


Εκτύπωση   Email