Δελτίο Τύπου - «Κλωστές και κόμποι: μια μαγική πορεία»

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΒΑΣΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΝ. ΓΑΡΤΑΓΑΝΗ

ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΣΕΦΕΡΗ 1 -20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΤΗΛ: 27410/71690 & 25352,   FAX:27410/71690

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου έχει αφιερώσει τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά στην αιώνια και παγκόσμια τέχνη της υφαντικής. Ήδη, πραγματοποιούνται από τα μέσα Οκτωβρίου και θα συνεχιστούν έως τον Απρίλιο, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες με το θέμα αυτό.

Για τους ενήλικες, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με το ίδιο θέμα, η πρώτη από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00, στο χώρο του Μουσείου και έχει τίτλο:

 «Κλωστές και κόμποι: μια μαγική πορεία»

Σε αυτήν, η εικαστικός Ρωξάνη Γιάννου θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, από την αρχαιότητα, το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση έως σήμερα, αναζητώντας νοήματα, χρήσεις και συμβολισμούς για την κλωστή και την ύφανση. Στο τέλος θα πάρουμε ως ενθύμιο έναν εύκολο κόμπο- φυλαχτό, που δημιουργήθηκε εφαρμόζοντας κάποιες πανάρχαιες αντιλήψεις.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ΕΥΡΩ

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ: Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Ερμού 1, Κόρινθος, τηλ.: 27410 25352, 08.30 – 14.00, καθημερινά εκτός Δευτέρας.

(Κατεβάστε εδώ το παρόν δελτίο τύπου)


Εκτύπωση   Email