Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενηλίκων "Βιβλία για ... δέσιμο"

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΒΑΣΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΝ. ΓΑΡΤΑΓΑΝΗ

ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΣΕΦΕΡΗ 1 -20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΤΗΛ: 27410/71690 & 25352,   FAX:27410/71690

                                                                                                           

 

Κόρινθος 02 / 10/ 2014

 

 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ … ΔΕΣΙΜΟ!

Για μια ακόμη χρονιά το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου υποδέχεται τους μαθητές της Κορινθίας και της ευρύτερης περιφέρειας και παρουσιάζει τη νέα εκπαιδευτική του δράση :

«Βιβλία για… δέσιμο!»

με τη χορηγία της «ΛαρσινόςΑ.Ε.»

Πρόκειται για ένα ταξίδι στη ιστορία του βιβλίου, το οποίο αναδεικνύει τη χειροποίητη καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και τις τεχνικές της ελληνικής παράδοσης των δύο τελευταίων αιώνων.

Η ανάγκη για προστασία των βιβλίων συμβαδίζει με την εξέλιξη του βιβλίου αλλά και του πολιτισμού στις διάφορες εκφάνσεις του και διαμορφώνει την τέχνη της βιβλιοδεσίας, την οποία θα γνωρίσουν και θα εφαρμόσουν οι μαθητές στα χειροποίητα μικρά βιβλία που θα βιβλιοδετούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα υποστηρίζεται και από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου.

 

Παράλληλα, θα λειτουργήσει και σεμινάριο για ενήλικες, δίμηνης διάρκειας, στο οποίο θα διδαχθεί η καλλιτεχνική βιβλιοδεσία από έμπειρους βιβλιοδέτες του εργαστηρίου βιβλιοδεσίας Μπάμπη Λέγγα.

Για την συμμετοχή των σχολικών ομάδων αλλά και των ενηλίκων στις δραστηριότητες του Μουσείου απαιτείται προσυνεννόηση στο τηλ: 27410 25352, καθημερινά εκτός Δευτέρας, και ώρες 08.30-14.00.

Κάντε κλι εδώ για να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ολόκληρο το κείμενο της ανακόνωσης.

 


Εκτύπωση   Email