Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 19 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Παρασκευή 14-06-2019 14.30

   

Έκθεση."Φως και χρώμα ελληνικό".Αφίσες του ΕΟΤ από τις αρχές του 20ου αιώνα. Συλλογή Νικήτα και Ευαγγελίας Σταυρινάκη. Μάϊος 2009

Λεπτομέρειες

 

«ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΦΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»

Αφίσες του ΕΟΤ από το 1930 έως το 1980

Συλλογή Ν. & Ε. Σταυρινάκη

 

Η Έκθεση περιλάμβανε   αφίσες του ΕΟΤ που εκδόθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και αποτελούσαν ένα δημόσιο κάλεσμα στον περιηγητή του εξωτερικού να επισκεφθεί τη χώρα μας. Στη δημιουργία των τουριστικών αυτών αφισών, συμμετείχαν συχνά ορισμένοι από τους σημαντικότερους έλληνες ζωγράφους, χαράκτες, φωτογράφους, γραφίστες και σκηνογράφους.

Τα ονόματα των γνωστών ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών Γ.Μόραλη, Π.Τέτση, Σπ.Βασιλείου,  Γ.Βακιρτζή, Π.Βυζάντιου, Γ.Μόσχου, Δ.Βιτσώρη, Γ. Κοσμαδόπουλου Κ.Λινάκη, Doris (Δώρης Παπαγεωργίου), Σ.Κούρκουλου, Ο.Περβολαράκη, Σ.Πολυχρονιάδη και των ξένων P.Bret, L.Montesanto, Boswell, C.Nenna, Charland Negus συχνά εμφανίζονται και υποδηλώνουν τους δημιουργούς των θεμάτων και της εικαστικής διατύπωσης της αφίσας.

Γνωστοί γραφίστες και μακετίστες όπως οι Μ.Κατζουράκης,  Φρ.Κάραμποττ, Ε.Ορφανού, Κ.Βήττου, Λ.Απέργη, Ν.Κωστόπουλος  και άλλοι έχουν συμβάλει δημιουργικά στην καλλιτεχνική παραγωγή  των αφισών.

Σημαντικά ονόματα της φωτογραφικής τέχνης στην Ελλάδα όπως  οι Σπ.Μελετζής, Βούλα Παπαϊωάννου, Δ.Χαρισιάδης, Ν.Τομπάζης, Ν.Στουρνάρας, Μαυρογένης, Γ.Κοντός και άλλοι έχουν με τον φακό και την τέχνη τους αιχμαλωτίσει μοναδικές εικόνες της φύσης και της καθημερινής ζωής της Ελλάδας και αποδώσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα προβαλλόμενα θέματα.

 

   

   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.