Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 30 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Παρασκευή 12-04-2019 18.32

   

Αρχείο Περιοδικών Εκθέσεων

Έκθεση "Βόρειος Ήπειρος.Σελίδες ιστορίας και πολιτισμολογίας".Νοέμβριος 2002.

Λεπτομέρειες

Φωτογραφικό υλικό θα δημοσιευθεί σύντομα.

"Βόρειος Ήπειρος. Σελίδες ιστορίας και πολιτισμολογίας"

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών και περιλάμβανε τμήματα ενδυμασιών, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, φωτογραφίες, εφημερίδες και επιστολικά δελτάρια, τα οποία αναδείκνυαν στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της Βορέιου Ηπείρου.

Έκθεση "Τροχός και Αγγεία".Παραδοσιακή αγγειοπλαστική. Από το Κέντρο Νεώτερης Κεραμεικής,Ίδρυμα οικ.Ψαροπούλου.2000.

Λεπτομέρειες

"Τροχός και Αγγεία"

Η έκθεση και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Νεώτερης Κεραμεικής του ιδρύματος της οικογένειας Ψαροπούλου. Σκοπός της έκθεσης ήταν η γνωριμία του κορινθιακού κοινού με την παραδοσιακή αγγειοπλαστική από τις περιοχές της Ελλάδας όπου αναπτύχθηκε ιδιαίτερα η τέχνη αυτή.

Έκθεση "Πασχαλινά Αυγά απ όλο τον κόσμο" .Συλλογή Νίκου Παπαγεωργίου. Απρίλιος 1997

Λεπτομέρειες

 

"Πασχαλινά Αυγά απ' όλο τον κόσμο"

Η έκθεση και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίσθηκαν στο πλούσιο υλικό της συλλογής του εθνολόγου Νίκου Παπαγεωργίου. Παρουσίαζε διακοσμημένα αυγά απ' όλο τον κόσμο, τα οποία χρησιμοποιούνταν για θρησκευτικούς ή διακοσμητικούς λόγους από πολλούς λαούς της γης. 

Έκθεση "Οδοιπορικό στην Κορινθία.Χαρακτικά από τον 15ο-19ο αιώνα".Συλλογή Αναστάση Παπαληγούρα.Ιούνιος 1999.

Λεπτομέρειες

"Οδοιπορικό στην Κορινθία"

Η έκθεση περιλάμβανε χαρακτικά από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα, τα οποία αφορούν την περιοχή της Κορινθίας από τη συλλογή του Αναστάση Παπαληγούρα.

Έκθεση "Η Εθνική Αντίσταση του Αθηναϊκού Λαού".Εφημερίδες 1941-1944.Συλλογή Β.Η. Σινανιώτη. Νοέμβριος 2009.

Λεπτομέρειες

 

 «Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ 1941-1944. Παράνομα έντυπα από τη συλλογή του αγωνιστή

Το υλικό της έκθεσης αποτελείται από παράνομα έντυπα, εφημερίδες, προκηρύξεις, δελτία τύπου, ραδιοφωνικά δελτία και φυλλάδια και αποτελεί μέρος της συλλογής του Β. Σινανιώτη, η οποία απαρτίζεται από εκατοντάδες φύλλα. Πρόκειται για τεκμήρια μέσα από τα οποία διαγράφεται ανάγλυφα ο αντιστασιακός αγώνας του ελληνικού λαού στο σύνολό του, με μοναδικό σκοπό την απελευθέρωση της πατρίδας του από τους κατακτητές.

 

   Η προβολή του υλικού αυτού στοχεύει στην προσέγγιση της περιόδου κατά την οποία ο ελληνικός λαός, με σθένος, ομοψυχία και ομοθυμία αγωνίστηκε κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών για την απελευθέρωσή του. Ο αγώνας αυτός δεν εκφράστηκε μόνο με την ένοπλη αντίσταση στην ύπαιθρο, αλλά και με ποικίλες αντιστασιακές δραστηριότητες στις πόλεις. Οι πολίτες της Αθήνας, με την έκδοση και τη διακίνηση από πόρτα σε πόρτα παράνομων εντύπων, τη σύσταση αντιστασιακών οργανώσεων, την οργάνωση παλλαϊκών συγκεντρώσεων για τον εορτασμό των εθνικών επετείων, τις απεργίες, την οργάνωση συσσιτίων και εράνων και την εγγραφή συνθημάτων στους τοίχους, κατέστησαν την πόλη τους την περίοδο της Κατοχής την πρώτη αντιστασιακή πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου πιστεύει ότι με την παρούσα έκθεση δόθηκε η ευκαιρία στους μελετητές και στο ευρύ κοινό, ιδιαίτερα στους νέους, να γνωρίσουν τα διασωθέντα αποδεικτικά στοιχεία του αγώνα και να διαπιστώσουν ότι ο αγώνας της Κατοχής ήταν η συνέχεια των αδιάκοπων αγώνων του Ελληνισμού για την ελευθερία του.

 

   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.