Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής Λουτρακίου Περαχώρας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014, το Σωματείου «Φίλοι του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», πραγματοποίησε επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής Λουτρακίου Περαχώρας.

Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε τη «Ρωμαϊκή Έπαυλη» της περιοχής Κατουνίστρας Λουτρακίου, όπου η ανασκαφέας, κυρία Ζωή Ασλαματζίδου, ανέδειξε με την εμπεριστατωμένη ξενάγησή της, την ιστορία του μνημείου και τη σύνδεσή του με τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της περιοχής και της εποχής. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο Ηραίου Περαχώρας. Εκεί η κυρία Γιώτα Κασίμη, αρχαιολόγος της ΛΖ’ εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, μοιράστηκε τις βαθιές γνώσεις της για το χώρο, τη σημασία του και τη σύνδεσή του με την πόλη της Κορίνθου. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανανεωμένη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου, με την εύκολη πρόσβαση και τις κατατοπιστικές πληροφοριακές πινακίδες, όπως αυτή προέκυψε από το έργο προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Ηραίου Περαχώρας.

Η γνωριμία με τους παραπάνω αρχαιολογικούς χώρους εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που οργανώνει το σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με το ιστορικό παρελθόν της Κορινθίας,. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν επισκέψεις σε:

  • Αρχαιολογικούς χώρους
  • Μεσαιωνικά κάστρα
  • Ιερούς τόπους – Βυζαντινά μνημεία της Κορινθίας.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη


Very Simple Image Gallery:
Could not find folder /var/www/vhosts/kkouna.eu/laografikokorinthou.gr/images/oi_filoi_tou_mouseiou/ekdhloseis/loutraki-hraio/

files/oi_filoi_tou_mouseiou/ekdhloseis/loutraki-hraio

Εκτύπωση   Email