Δελτίο Τύπου - Εγκαίνια ψηφιακής έκθεσης «Σάλπισμα Ελευθερίας»

lmk logo t

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΒΑΣΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΝ. ΓΑΡΤΑΓΑΝΗ

ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΣΕΦΕΡΗ 1 -20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κόρινθος, 23/06/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα, 20-06-2022, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τα εγκαίνια της ψηφιακής έκθεσης του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου «Σάλπισμα Ελευθερίας».

Στην έκθεση παρουσιάζονται τεκμήρια από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων, από τη συλλογή Νικήτα Γ. Σταυρινάκη και Ευαγγελίας Ν. Σταυρινάκη. Ορισμένα εκθέματα φωτίζουν τις διεργασίες που τον προετοίμασαν ή φανερώνουν τον απόηχό του.

Η έκθεση περιλαμβάνει τέσσερις (4) ενότητες:

α) Η «Χάρτα της Ελλάδος», έργο του Έλληνα Διαφωτιστή και πρωτεργάτη της Επανάστασης, Ρήγα Φεραίου.

β) Τα όπλα του Αγώνα: όπλα και εξαρτήματα ανωνύμων αγωνιστών της Επανάστασης.

γ) Ευρωπαϊκά και νεοελληνικά χαρακτικά: χαρακτικά έργα με θεματογραφία σχετική με την Επανάσταση.

δ) Φιλελληνικά διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα: αντικείμενα που κοσμούνται με ηρωικές μορφές της Επανάστασης ή με στιγμιότυπα από μάχες και διάφορες φάσεις της ζωής των αγωνιστών, με απώτερο σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση του Αγώνα.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Μουσείου: www.laografikokorinthou.gr αλλά μπορεί κανείς να περιηγηθεί και απευθείας σε αυτή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://salpismaeleytherias.laografikokorinthou.gr/

Κατεβάστε εδώ το Δ.Τ.


Εκτύπωση   Email