Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Παρασκευή 14-06-2019 14.30

   

Εκπαίδευση

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΛΜΚ

Από το 1992 μέχρι σήμερα στους χώρους του Μουσείου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς, σε ενήλικες, σε κοινές ομάδες ενηλίκων και παιδιών, σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε άλλες, ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες. Στόχο έχουν τη δημιουργική και ευχάριστη επαφή του κοινού με τον πολιτισμό για την κατάκτηση γνώσης αλλά και την καλλιέργεια της διάθεσης για προσωπική συμβολή και συμμετοχή στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μέσα από θέματα που σχετίζονται με την αγροτική ζωή της υπαίθρου, τη ζωή στην πόλη, τα παιχνίδια, τα έθιμα των Χριστουγέννων, της αποκριάς και του Πάσχα, οι κύκλοι των ετήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανανεώνονται κάθε χρόνο, δίνουν φωνή και ύπαρξη στις υλικές και άυλες μαρτυρίες του παρελθόντος, αλλά και στους ζωντανούς φορείς αυτού του παρελθόντος, προβάλλοντας την τοπική ιδιαιτερότητα αλλά και συνδέοντάς την με άλλους πολιτισμούς.

 

   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.