Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Παρασκευή 14-06-2019 14.30

   

Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής Λουτρακίου Περαχώρας

Λεπτομέρειες

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014, το Σωματείου «Φίλοι του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», πραγματοποίησε επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής Λουτρακίου Περαχώρας.

Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε τη «Ρωμαϊκή Έπαυλη» της περιοχής Κατουνίστρας Λουτρακίου, όπου η ανασκαφέας, κυρία Ζωή Ασλαματζίδου, ανέδειξε με την εμπεριστατωμένη ξενάγησή της, την ιστορία του μνημείου και τη σύνδεσή του με τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της περιοχής και της εποχής. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο Ηραίου Περαχώρας. Εκεί η κυρία Γιώτα Κασίμη, αρχαιολόγος της ΛΖ’ εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, μοιράστηκε τις βαθιές γνώσεις της για το χώρο, τη σημασία του και τη σύνδεσή του με την πόλη της Κορίνθου. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανανεωμένη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου, με την εύκολη πρόσβαση και τις κατατοπιστικές πληροφοριακές πινακίδες, όπως αυτή προέκυψε από το έργο προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Ηραίου Περαχώρας.

Η γνωριμία με τους παραπάνω αρχαιολογικούς χώρους εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που οργανώνει το σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με το ιστορικό παρελθόν της Κορινθίας,. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν επισκέψεις σε:

  • Αρχαιολογικούς χώρους
  • Μεσαιωνικά κάστρα
  • Ιερούς τόπους – Βυζαντινά μνημεία της Κορινθίας.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη

files/oi_filoi_tou_mouseiou/ekdhloseis/loutraki-hraio
   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.