Ακολουθήστε μας:

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Πέμπτη 16-05-2019 23.32

Ανακοίνωση-Πρόσκληση - "Επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών"

Λεπτομέρειες

Σωματείο

«Φίλοι Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κάντε κλικ εδώ να κατεβάσετε το κείμενο της πρόσκλησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Φίλων του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, σας προσκαλεί σε επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014.

Το Νομισματικό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και στεγάζεται στο Ιλίου Μέλαθρον, που κτίστηκε από τον γερμανό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ και χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία της οικογένειας Σλήμαν.

Το Μουσείο, ένα από τα ελάχιστα του είδους του στον κόσμο και το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο και στα Bαλκάνια (με ιστορία από το 1829), διαθέτει στις συλλογές του περίπου 600.000 νομίσματα που καλύπτουν τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, τη ρωμαιοκρατία, το Bυζάντιο, το δυτικό Mεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους.

Κατά την επίσκεψή μας εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους και τις συλλογές του Μουσείου.

Αναχώρηση: 9.00π.μ. ( Άγιος Νικόλαος )

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 27410 25352, 27410 71690, 8.30-14.00 (Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου).

Τιμή συμμετοχής: 10 Ευρώ

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Σταυρόπουλος

Ώρες Λειτουργίας

Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

Εκτός επίσημες αργίες

&

05 - 25 Αυγούστου

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.