Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 13 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Παρασκευή 06-12-2019 19.15

   

Επικαιροποίηση λίστας

Φίλων του Μουσείου

Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να επικοιροποιήσετε τα στοιχεία σας ή να κάνετε νέα εγγραφή.

https://goo.gl/forms/zeTLepSX72neHnOn2 

 

   
Δελτίο Τύπου

 

  img4 7

 

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.)

η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.)

και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ)

πραγματοποιούν τηv Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα: 10:30

στο πλαίσιο του προγράμματος«Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019»

τη δωδέκατη κοινή δράση τους με θέμα:

 

«Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες»

στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης»

 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Περισσότερα...

   
Δελτίο τύπου - "Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα"
 

Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου ανακοινώνει ότι για την περίοδο 2 Οκτωβρίου 2018  έως 20 Δεκεμβρίου 2018 θα παρουσιάζει στο χώρο του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 

«Θάλασσα πλατιά»

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παρουσιάζεται στο Μουσείο από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 09.00-12.15.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου.

 

   

Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019 - «Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες»

              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες»

στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης»

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ), πραγματοποιούν τη δωδέκατη κοινή δράση τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019».

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου (ώρα: 10:30),προβάλλεται η ταινία μυθοπλασίας «Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες»(Μ. Βρετανία/ΗΠΑ, 1963, 104’), για μαθητέςΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης».

Της προβολής θα προηγηθεί εισήγηση με τίτλο «Η ελληνική μυθολογία στον κινηματογράφο», από την κ.. Μαρία Παπανικολάου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη ηδήλωση συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με:

  • Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00).

 

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου.

Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019 - «Τα χρυσά χαλινάρια»

              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                                                              Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2019

«Τα χρυσά χαλινάρια»

Παράσταση και δημιουργικό εργαστήρι

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), πραγματοποιούν τη δέκατη κοινή δράση τους, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019».

Με φιγούρες θεάτρου σκιών και αρχαίες κορινθιακές πλαγγόνες (πήλινες κούκλες) το αθέατο θέατρο «Ηλιοσκαλοπάτι» με την κ. Χριστίνα Σακελλαράκη, παρουσιάζει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, την παράσταση «Τα χρυσά χαλινάρια» ζωντανεύοντας τον μύθο του κορίνθιου ήρωα Βελλερεφόντη και του Πήγασου. Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει δημιουργικό εργαστήρι.

Τη δράση στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου θα παρακολουθήσουν τα παιδιά της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16, Στυμφαλία Κορινθίας

Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

 piopnews

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου.

Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019 - «Σελήνη 50 χρόνια μετά το πρώτο βήμα…»

              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2019

Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019

«Σελήνη 50 χρόνια μετά το πρώτο βήμα…»

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ),η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας(ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), προχωρούν τη συνεργασία τους στο πρόγραμμα δράσεων «Γέφυρες» με θέμα για φέτος «Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019», πραγματοποιώντας την έβδομη δράση τους. Με τον τίτλο «Σελήνη 50 χρόνια μετά το πρώτο βήμα…»,τ ο Σάββατο 20 Ιουλίου (ώρα19:30), οργανώνουν παρατήρηση νυχτερινού ουρανού και εισαγωγή στις βασικές αρχές της αστρονομίας, στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου στην Κορινθία. Σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου, την ομάδα Αστρονομίας του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων και την Ελληνική Αστρονομική Ένωση, η δράση θα ξεκινήσει από το σχολείο στο Στεφάνι, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την ιστορία του αστεροσκοπείου Στεφανίου και την προοπτική της επαναλειτουργίας του. Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Γιάγκος, διπλωματούχος μηχανικός Μ.Ι.Τ και μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, θα αναφερθεί στις επανδρωμένες αποστολές που έγιναν στην Σελήνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση του ανθρώπου.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι θα περπατήσουν μέχρι το Αστεροσκοπείο (απόσταση 500 μέτρων με ήπια κλήση), για άστρο-παρατήρηση με τηλεσκόπια του Δήμου Κορινθίων, της ομάδας Αστρονομίας του ΚΕΠΑΠ, της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και ερασιτεχνών παρατηρητών. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο τηλεσκόπιο των 30 ιντσών του Αστεροσκοπείου Στεφανίου από τον αστρονόμο Peter Van der Wal (διδάκτωρ εφαρμοσμένης φυσικής με ειδίκευση στην αστρονομία).

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κέρασμα από τα μέλη του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στεφανίου.

*Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα παραμείνουν ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τρεις λαογραφικές εκθέσεις του συλλόγου στις εγκαταστάσεις του σχολείου (Καλλιέργεια καπνού, Δρόμοι Ξενιτιάς και Φωτογραφίες –Γενεαλογικό Δέντρο Στεφανιωτών).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για  πληροφορίες:

  • Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00).
  • Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου.

Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019 - «Ήχοι του Μεσαίωνα»

              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                           

«Ήχοι του Μεσαίωνα»

Μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο

της Μονής Ζαρακά στη Στυμφαλία

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας(ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), πραγματοποιούν την ένατη κοινή δράση τους, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019».

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με θέμα «Τέχνες και ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», συνδιοργανώνουν με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων, μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ήχοι του Μεσαίωνα», την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου(ώρα 19:00), στον αρχαιολογικό χώρο της Μονής Ζαρακά, στη Στυμφαλία Κορινθίας.

Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί το γυναικείο φωνητικό σύνολο Opus Femina, υπό τη διεύθυνση της κ. Φάλιας Παπαγιαννοπούλου. Συμμετέχουν οι σολίστες Ευαγγελία Τσίρτση-Αλαβέρα και Μαριαλένα Βαρελά. Στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Γιάκας.

Θα προλογίσει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, κ. Γιώτα Κασίμη, η οποία θα αναφερθεί στην ιστορία της περιοχής και του μνημείου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου.

Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019 - To Ethnofest «ταξιδεύει» στην Κόρινθο

              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    Αθήνα, 7 Μαΐου 2019

«Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019»

To Ethnofest «ταξιδεύει» στην Κόρινθο

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), οργανώνουν την επόμενη κοινή τους δράση, στο Mικρό Θέατρο του Δήμου Κορινθίων (Κολιάτσου 32 και Ερμού, Κόρινθος). Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαΐου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας - Ethnofest οργανώνουν θεματική κινηματογραφική βραδιά με ειδικές προβολές εθνογραφικών ντοκιμαντέρ της πρόσφατης εγχώριας και διεθνούς παραγωγής

Εκπρόσωπος του Ethnofest θα προλογίσει τις ταινίες, ενώ μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί σύντομη συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

               

  • 17:30-Istanbul Makami / Νότες της Κωνσταντινούπολης 

(Τουρκία, 2016, 70’)

Σκηνοθεσία: Özlem Sariyildiz, Yunus Emre Aydin

Μια ταινία που δείχνει το δυναμικό παρόν της κλασικής οθωμανικής μουσικής. «Είτε σου λείπει κάτι είτε το έχεις σε υπερβολικό βαθμό, οπότε φεύγεις...». Φεύγουν από το σπίτι τους και παίζουν μουσική σε όλο τον κόσμο... Από το Μόντρεαλ, τη Σοφία, τη Νέα Υόρκη, τη Σαλίβ και το Παλέρμο, πέντε ιστορίες του δρόμου, άνθρωποι που ταξιδεύουν τον κόσμο και συναντιούνται στην Κωνσταντινούπολη, χάρη στις νότες της Κωνσταντινούπολης.

  • 18:50-Пукнатини / Ρωγμές (Γερμανία, 2018, 55’)  

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Κόφτη    

Λαμπερά σούπερ μάρκετ βρίσκονται διπλά σε ερείπια εργοστασίων στο Πέρνικ της Βουλγαρίας, οπού κάποτε βρισκόταν ένα από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά κέντρα των Βαλκάνιων. Το φιλμ αφηγείται ριζικούς ιστορικούς μετασχηματισμούς και ιστορίες οικονομικών κρίσεων, μέσα από τις εμπειρίες ανθρώπων που έχουν βιώσει περιόδους βιομηχανικής ανάπτυξης και παρακμής.

  • 20:00-Άλιμα (Ελλάδα, 2017, 30΄)

Σκηνοθεσία: Λουκάς Κουμπούρης, Νικόλας Παπαδημητρίου

Εδώ και αιώνες, τα νερά της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού παρέχουν τροφή και εργασία σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της περιοχής και συντελούν στη διαμόρφωση ενός μοναδικού φυσικού και πολιτισμικού τοπίου.

Η ταινία αποτελεί μια προσπάθεια καταγραφής της καθημερινής ζωής των ψαράδων στο ιβάρι (φυσικό ιχθυοτροφείο) του Κόμματος, μέσα από την εργασία τους καθώς και την ευρύτερης σχέση τους με τον ιδιαίτερο χώρο της λιμνοθάλασσας.

  • 20:45-Quimporte la gravité / Σχετικά με τη Βαρύτητα

(Καναδάς, Ελβετία, 2017, 79’)

Σκηνοθεσία: Matthieu Brouillard   

Ο Christian, 63 ετών, και ο Bruce, 71, είναι φίλοι και ο καθένας κουβαλάει το δικό του πρόβλημα. Ο Christian υποφέρει από μια γενετική ασθένεια που βλάπτει σοβαρά την όρασή του και κάνει το δέρμα του υπερευαίσθητο στον ήλιο, ενώ ο Bruce είναι βαρήκοος και διπολικός. Αλλά και οι δυο άντρες μοιράζονται μια κοινή επιθυμία: την επιθυμία να πετάξουν αψηφώντας τους νομούς της βαρύτητας.

Για πληροφορίες:

  • Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00).
  • Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας - Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου:( 27410 31207),  πληροφορίες: Φύλακες Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου (καθημερινά και Σ/Κ, 9:00-14:00 εκτός Τρίτης)
  • Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16 Στυμφαλία Κορινθίας

Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

piopnews

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

   

Πρόσφατα άρθρα Σωματείου

   

Ανακοινώσεις - Τρέχουσες δραστηριότητες

   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.