Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Πέμπτη 20-12-2018 21.04

   

Επικαιροποίηση λίστας

Φίλων του Μουσείου

Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να επικοιροποιήσετε τα στοιχεία σας ή να κάνετε νέα εγγραφή.

https://goo.gl/forms/zeTLepSX72neHnOn2 

 

   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή  21 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 06.00 μ.μ., 

θα πραγματοποιηθεί στο μικρό Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στο Δημαρχείο Κορίνθου,

εκδήλωση στα πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος «Γέφυρες - Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία» για το 2018.

Περισσότερα...

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
karavi2019 

Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου Β. Πετρόπουλου-Παν. Γαρταγάνη διοργανώνει, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, χριστουγεννιάτικη δράση στο χώρο του, την οποία θα παρουσιάσει η εικαστικός Ρωξάνη Γιάννου.

Καλούμε τους φίλους του Μουσείου, μικρούς και μεγάλους, να δημιουργήσουμε μαζί το στολίδι της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και να γεμίσουμε με ευχές το σπιτικό μας, για ένα έτος καλοτάξιδο και χωρίς φουρτούνες.

Το πήλινο καραβάκι που θα φτιάξουμε, θα είναι η αφορμή για να γνωρίσουμε την ιδιαίτερη παράδοση του στολισμού καραβιού στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και  τα έθιμα και τους συμβολισμούς των Χριστουγέννων.

Περισσότερα ...

   
Δελτίο τύπου - "Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα"
 

Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου ανακοινώνει ότι για την περίοδο 2 Οκτωβρίου 2018  έως 20 Δεκεμβρίου 2018 θα παρουσιάζει στο χώρο του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 

«Θάλασσα πλατιά»

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παρουσιάζεται στο Μουσείο από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 09.00-12.15.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου.

 

   

Αρχαιρεσίες Σωματείου 2016

Σωματείο «Φίλοι Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου»

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Φίλων του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, σας προσκαλεί στη γενική συνέλευση του σωματείου των Φίλων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016, στις 7.00 μ.μ., στο χώρο του Ιστορικού- Λαογραφικού Μουσείου. Κατά τη γενική συνέλευση πρόκειται να γίνει ενημέρωση για τα πεπραγμένα της τελευταίας θητείας του Δ.Σ του σωματείου και στη συνέχεια εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ., μπορούν να το γνωστοποιήσουν στο Ιστορικό -Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου έως τις 14.00 της Τρίτης, 19 Απριλίου 2016, (τηλ. 27410 25352).

Η παρουσία σας στη γενική συνέλευση θεωρείται απολύτως απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Σωματείου των Φίλων, το οποίο είναι πολύτιμος βοηθός και συμπαραστάτης στη λειτουργία του Μουσείου της πόλης μας.

 

Ο Πρόεδρος                                          Η Γενική Γραμματέας

 

Αντώνης Σταυρόπουλος                           Αγγελική Πατακού

Υποκατηγορίες

 • Το Σωματείο / Δ.Σ.

  Το Σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού- Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου» ιδρύθηκε στην Κόρινθο με σκοπό την ηθική και υλική ενίσχυση του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου.

  Η επαναδραστηριοποίηση του Διοικητικού του Συμβουλίου από το 2010 έχει στόχο την προβολή και στήριξη του πολιτισμικού και εκπαιδευτικού έργου του Μουσείου, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και συνεργασίες με φορείς και πνευματικά ιδρύματα της χώρας.

  Τα μέλη του Σωματείου θεωρούν ότι στις μέρες μας είναι πολύ σημαντική η προσωπική συμβολή και συμμετοχή στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και για το λόγο αυτό καλούν κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να στηρίξει την προσπάθεια τους.

   

 • Δραστηριότητες / Εκδηλώσεις
 • Αίτηση εγγραφής στο Σωματείο
   

Πρόσφατα άρθρα Σωματείου

   

Ανακοινώσεις - Τρέχουσες δραστηριότητες

   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.