Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Δευτέρα 08-10-2018 20.34

   

Επικαιροποίηση λίστας

Φίλων του Μουσείου

Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να επικοιροποιήσετε τα στοιχεία σας ή να κάνετε νέα εγγραφή.

https://goo.gl/forms/zeTLepSX72neHnOn2 

 

   
Ανακοίνωση

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες-Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου (ΕΦΑΚΟΡ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνουν το 

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 (ώρα 19:00),

στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου,

διάλεξη και συναυλία με τίτλο

«Η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Οθωμανούς Τούρκους: η προέλαση στην Κορινθία και αναφορές στην Κορινθία μέσα από τη μουσική και τη λογοτεχνία του 19ου αιώνα».

Διάρκεια: 60΄.  Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα ...

   
Δελτίο τύπου - "Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα"
 

Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου ανακοινώνει ότι για την περίοδο 2 Οκτωβρίου 2018  έως 20 Δεκεμβρίου 2018 θα παρουσιάζει στο χώρο του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 

«Θάλασσα πλατιά»

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παρουσιάζεται στο Μουσείο από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 09.00-12.15.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου.

 

   

Υποκατηγορίες

 • Ιστορία
 • Περιοδικές Εκθέσεις

  Από το 1997 μέχρι σήμερα στο χώρο του Μουσείου πραγματοποιούνται περιοδικές εκθέσεις με διαρκώς ανανεούμενο ιστορικό και λαογραφικό υλικό.

   

 • Εκδόσεις
 • Πωλητήριο
 • Εκδηλώσεις
 • Ανακοινώσεις
 • Πληροφορίες
 • Εκπαίδευση

  ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΛΜΚ

  Από το 1992 μέχρι σήμερα στους χώρους του Μουσείου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς, σε ενήλικες, σε κοινές ομάδες ενηλίκων και παιδιών, σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε άλλες, ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες. Στόχο έχουν τη δημιουργική και ευχάριστη επαφή του κοινού με τον πολιτισμό για την κατάκτηση γνώσης αλλά και την καλλιέργεια της διάθεσης για προσωπική συμβολή και συμμετοχή στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

  Μέσα από θέματα που σχετίζονται με την αγροτική ζωή της υπαίθρου, τη ζωή στην πόλη, τα παιχνίδια, τα έθιμα των Χριστουγέννων, της αποκριάς και του Πάσχα, οι κύκλοι των ετήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανανεώνονται κάθε χρόνο, δίνουν φωνή και ύπαρξη στις υλικές και άυλες μαρτυρίες του παρελθόντος, αλλά και στους ζωντανούς φορείς αυτού του παρελθόντος, προβάλλοντας την τοπική ιδιαιτερότητα αλλά και συνδέοντάς την με άλλους πολιτισμούς.

   

 • Έγραψαν για μας
   

Πρόσφατα άρθρα Σωματείου

   

Ανακοινώσεις - Τρέχουσες δραστηριότητες

   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.