Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Σάββατο 02-11-2019 18.58

   

Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019 - «Σελήνη 50 χρόνια μετά το πρώτο βήμα…»

Λεπτομέρειες
              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2019

Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019

«Σελήνη 50 χρόνια μετά το πρώτο βήμα…»

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ),η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας(ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), προχωρούν τη συνεργασία τους στο πρόγραμμα δράσεων «Γέφυρες» με θέμα για φέτος «Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019», πραγματοποιώντας την έβδομη δράση τους. Με τον τίτλο «Σελήνη 50 χρόνια μετά το πρώτο βήμα…»,τ ο Σάββατο 20 Ιουλίου (ώρα19:30), οργανώνουν παρατήρηση νυχτερινού ουρανού και εισαγωγή στις βασικές αρχές της αστρονομίας, στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου στην Κορινθία. Σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου, την ομάδα Αστρονομίας του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων και την Ελληνική Αστρονομική Ένωση, η δράση θα ξεκινήσει από το σχολείο στο Στεφάνι, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την ιστορία του αστεροσκοπείου Στεφανίου και την προοπτική της επαναλειτουργίας του. Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Γιάγκος, διπλωματούχος μηχανικός Μ.Ι.Τ και μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, θα αναφερθεί στις επανδρωμένες αποστολές που έγιναν στην Σελήνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση του ανθρώπου.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι θα περπατήσουν μέχρι το Αστεροσκοπείο (απόσταση 500 μέτρων με ήπια κλήση), για άστρο-παρατήρηση με τηλεσκόπια του Δήμου Κορινθίων, της ομάδας Αστρονομίας του ΚΕΠΑΠ, της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και ερασιτεχνών παρατηρητών. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο τηλεσκόπιο των 30 ιντσών του Αστεροσκοπείου Στεφανίου από τον αστρονόμο Peter Van der Wal (διδάκτωρ εφαρμοσμένης φυσικής με ειδίκευση στην αστρονομία).

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κέρασμα από τα μέλη του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στεφανίου.

*Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα παραμείνουν ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τρεις λαογραφικές εκθέσεις του συλλόγου στις εγκαταστάσεις του σχολείου (Καλλιέργεια καπνού, Δρόμοι Ξενιτιάς και Φωτογραφίες –Γενεαλογικό Δέντρο Στεφανιωτών).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για  πληροφορίες:

  • Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00).
  • Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου.

   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.