Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 9 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Τρίτη 12-03-2019 10.28

   

Πρόσκληση – Δελτίο Τύπου - «Γέφυρες - Η τέχνη της περιήγησης» - 14-04-2016

Λεπτομέρειες

piraeusbank1

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η τέχνη της περιήγησης»

Το νέο πρόγραμμα συνεργασίας από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

και το Ιστορικό- Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

 Tο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, συμπληρώνουν φέτος τρία χρόνια συνεργασίας, με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΕΣ». Με αφορμή τον εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», τα δυο μουσεία εγκαινιάζουν το πρόγραμμα «Η τέχνη της περιήγησης» που θα ξετυλιχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σκοπός του προγράμματος, που απευθύνεται σε ενήλικες, είναι ο επαναπροσδιορισμός του πολιτιστικού τοπίου στον αστικό χώρο της πόλης της Κορίνθου και τους αγροτικούς οικισμούς της Στυμφαλίας, καθώς και η ανάδειξη του φυσικού τοπίου που περιβάλλει τις περιοχές αυτές, μέσω των ενδιάμεσων διαδρομών περιήγησης. Ταυτοχρόνως δε, θα αναδεικνύεται το τοπίο ως χώρος μνήμης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η τέχνη της περιήγησης» τα δύο μουσεία συμπράττουν στην οργάνωση σεμιναρίου εισαγωγής στην τέχνη της φωτογραφίας, με τον φωτογράφο Νίκο Αντωνόπουλο, την Πέμπτη 14 Απριλίου  (18:00), στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να λειτουργήσουν ως φωτογράφοι, οι οποίοι ευαισθητοποιούνται στη γραφική αποτύπωση ιδιαιτεροτήτων των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων. Για την παρακολούθηση δεν απαιτείται ιδιαίτερος τεχνικός εξοπλισμός, αρκεί η κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου.

 Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις κοινές δράσεις μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δύο Μουσείων.

Για δηλώσεις συμμετοχής:

Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ερμού 1- Κόρινθος): 27410 71690 & 27410 25352, (Μαρία Μέξια), 08:30-14:00.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">laografikomouseio.korinthou@yahoo.com

 Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 & 27470 22296, (Λάια Κιουρκτσόγλου)

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">kiourktsoglouA@piraeusbank.gr

 

Κατεβάστε εδώ την πρόσκληση.

   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.