Ακολουθήστε μας:

   

Επιλογή Γλώσσας  

   

Σύνδεση Μελών  

   

Συνδεδεμένα μέλη  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 15 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Τελευταία ενημέρωση

ιστότοπου

Τρίτη 12-03-2019 10.28

   

Πρόσκληση – Δελτίο Τύπου - «Γέφυρες - Η τέχνη της περιήγησης» - 16-03-2016

Λεπτομέρειες

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, κλείνουν τρία χρόνια συνεργασίας κοινών δράσεων υπό τον γενικό τίτλο «ΓΕΦΥΡΕΣ». Φέτος, με αφορμή τον εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», προγραμματίσαμε ένα νέο πρόγραμμα που θα ξετυλιχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τίτλο: «Η τέχνη της περιήγησης».

Σκοπός του προγράμματος είναι ο επαναπροσδιορισμός του «Πολιτιστικού τοπίου» στον αστικό χώρο της πόλης της Κορίνθου και στους αγροτικούς οικισμούς της Στυμφαλίας, καθώς και η ανάδειξη του «φυσικού τοπίου» που περιβάλλει τις περιοχές αυτές, μέσω των ενδιάμεσων διαδρομών περιήγησης, με τις οποίες προσεγγίζει ο επισκέπτης τις δύο περιοχές. Ταυτόχρονα, θα αναδεικνύεται το «τοπίο» ως «χώρος μνήμης», δηλαδή, ιστορία, φύση, γεύσεις, εικόνες, κτίσματα, άνθρωποι, παραδόσεις.

Έτσι, προσκλήθηκαν σε συνεργασία και με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Κορίνθου, ο Οι Bike Me up, η ομάδα «Δίολκοι», η ομάδα Experience Corinthia, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, η «ΑΡΓΩ» που πραγματοποιεί τον διάπλου του Ισθμού και ο φωτογράφος Νίκος Αντωνόπουλος .

Η συνεργασία αυτή οδήγησε στη δημιουργία δράσεων, κατά τις οποίες θα συγκεντρωθεί υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στην έκδοση πολιτιστικού – περιηγητικού χάρτη - φυλλαδίου, στον οποίο θα σημειώνονται: διαδρομές (ορειβατικές, περιπατητικές, αυτοκίνητο, ποδήλατο, μηχανές), σημεία στάσης, αξιοθέατα, ιστορικές θέσεις, κ.ά.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν: μαθήματα φωτογραφίας, διαλέξεις, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία και σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως ο Ισθμός της Κορίνθου, ποδηλατικούς και ορειβατικούς περιπάτους, κ.ά.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες, είναι δωρεάν, θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο και θα πραγματοποιείται και στα δύο Μουσεία.

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές, να μελετήσουν το πρόγραμμα δράσεων και να δηλώσουν συμμετοχή σε όποιες (ή και σε όλες) εκδηλώσεις τους ενδιαφέρουν. Το πρόγραμμα και οι επιμέρους δράσεις θα ανακοινώνονται κάθε τρεις μήνες και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες των δύο Μουσείων αλλά και από τα Δελτία Τύπου.

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις είναι απαραίτητη και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε μία ή περισσότερες δράσεις από όσες έχει ήδη ανακοινωθεί σε ένα από τα δύο Μουσεία τηλεφωνικώς .

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, ώρα: 19.00 και θα περιλαμβάνει διάλεξη με θέμα: «Περιηγητές στην Κορινθία», από την Σόφη Παπαγεωργίου, τ. Διευθύντρια Γενναδείου Βιβλιοθήκης, και β) προβολή ντοκιμαντέρ για τη Διώρυγα Κορίνθου, του Γ. Παλαμάρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου ( Ερμού 1- Κόρινθος) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επικοινωνία:

Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 71690 & 27410 25352 (Μαρία Μέξια), 08.30-14.00.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: (Λάια Κιουρκτσόγλου) 27470 22279 & 27470 22296,

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ 2016

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, ώρα: 19.00:

Διάλεξη : α) Περιηγητές στην Κορινθία, από την Σόφη Παπαγεωργίου

               β) Διώρυγα Κορίνθου: προβολή ντοκιμαντέρ Γιώργου Παλαμάρη

Χώρος: Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Ερμού 1, Κόρινθος.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

 

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, ώρα: 18.00:

Διάλεξη: μάθημα φωτογραφίας

Χώρος: Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ο χώρος ενδέχεται να αλλάξει και το μάθημα να πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας).

 

ΜΑΪΟΣ 2016

Κυριακή 29 Μαϊου 2016, ώρα: 17.00

    α) Ξενάγηση : Αρχαιολογικός χώρος Στυμφαλίας , από τον αρχαιολόγο

 κ. Βασίλη Παπαθανασίου.

Μικρό διάλειμμα για καφέ.

β) Διάλεξη: Αρχιτεκτονική ορεινής Κορινθίας, από την αρχιτέκτονα Ξένια Χρυσάφη-Ζωγράφου.

Χώρος: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.


Κατεβάστε εδώ την πρόσκληση.

   

Ώρες Λειτουργίας  

         

              

    Τρίτη - Κυριακή:  8.30 - 13.30

            Εκτός επίσημες αργίες

                              &

                05 - 25 Αυγούστου

 

   

Επικοινωνία  

Ερμού 1 & Σεφέρη, Τ.Κ. 201 00 Κόρινθος

Τηλ/να: 27410 25352 & 27410 71690

fax: 27410 71690

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Copyright © 2012 Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.